2024. május 19. - Ivó, Milán

Az oroszok leállítják az olajszállítást?

Oroszország hétfőn hivatalosan értesítette az Európai Uniót, az pedig Szlovákiát az olajszállítás esetleges leállásáról a Barátság Kőolajvezetéken a tisztázatlan orosz-ukrán olajtranzit vita miatt - közölte az Európai Unió Bizottsága hétfőn.
2009. december 28. hétfő 19:45 - HírExtra
A Mol közlése szerint, nem kapott értesítést arról, hogy ellátási gondok merülhetnének fel. A Barátság Kőolajvezeték Szlovákiába, Magyarországra és a Cseh Köztársaságba juttatja el az orosz olajat. Robert Fico szlovák miniszterelnök hétfőn kora délután összehívta a szlovák nemzetbiztonsági tanács rendkívüli ülését - tudatta egy Pozsonyban kiadott szlovák kormányközlemény. Az ülést követően sajtótájékoztatót tartanak.

Egy EU-forrás szerint elegendő olajtartalékkal rendelkeznek az olajszállítás esetleges fennakadása miatt érintett országok. Nincs azonnali aggodalomra ok a fogyasztók és az üzleti szféra energiaállását illetően - tette hozzá a forrás, aki szerint az EU pozitívan értékeli, hogy működött a korai riasztási rendszer.

Egy korábbi szlovák közlemény szerint "az orosz energiaügyi minisztérium a két ország között fennálló korai riasztási megállapodásnak megfelelően levélben tájékoztatta a szlovák kormányt a három EU-tagállamba irányuló olajszállítás lehetséges leállásáról Oroszország és Ukrajna között az olajtranzit ügyében fennálló rendezetlen kérdések miatt".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását