2024. május 19. - Ivó, Milán

EVA: közeleg a határidő

Ebben az évben december 21-én jár le az adófeltöltés határideje, és hétfőig van lehetőség bejelentkezni az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) hatálya alá.
2009. december 18. péntek 13:40 - HírExtra
Az adófeltöltési kötelezettség alapvetően minden kettős könyvvitelt vezető, illetve az eva hatálya alá eső vállalkozásra vonatkozik. Bár a feltöltési kötelezettség határideje december 20-a, mivel ez most vasárnapra esik, a fenti cégeknek ezúttal december 21-ig kell eleget tenniük kötelezettségüknek.

Amennyiben a feltöltésnél az adózók rosszul becsülik meg a várható adó összegét, és ezért az adóhatóság az adóelőlegként megfizetett és a későbbiekben megállapított tényleges adó összegéhez képest 10 százalékot meghaladó eltérést tapasztal, úgy a különbözet 20 százalékával megegyező mértékű mulasztási bírságot róhat ki.

Aki a jövő évre az eva szerinti adózást szeretné választani, ezt ugyancsak december 21-ig jelentheti be az APEH székhely szerint illetékes regionális igazgatóságán. November végéig evából 119,5 milliárd forint folyt be a költségvetésbe, szinte ugyanannyi, mint 2008 első 11 hónapjában.

Tavaly az egyszerűsített vállalkozói adóbevételek összege 166,5 milliárd forint volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását