2024. május 5. - Györgyi

A tiltás ellenére is építhetnek

A VII. kerületi önkormányzat döntése értelmében május végéig védelem alatt áll a régi pesti zsidónegyed, ennek ellenére Tordai Péter Mazsihisz-alelnök és cége befejezhette a bontást és megkezdheti az építkezést a Síp utca 8. és 10. alatt - írta keddi szám
2008. február 12. kedd 09:05 - Hírextra

Az erzsébetvárosi önkormányzat képviselő-testülete januárban fogadta el a régi pesti zsidónegyed védelméről szóló előterjesztést. Ennek értelmében semmilyen építési engedélyt nem lehet kiadni a védettséget élvező kétszázhuszonhat épületre május végéig.

"Nem hallottam még az önkormányzati döntésről, de véleményem szerint ez a korlátozás nem vonatkozik ránk, ugyanis érvényes építési engedéllyel rendelkezünk. A kivitelező rövidesen megkezdi a munkálatokat. Az esetleges késlekedés komoly anyagi károkat okozna, ez esetben természetesen kártérítési perrel élnék" - nyilatkozta a lapnak Tordai Péter.

A Dohány utcai zsinagóga szomszédságában Herzl Passage néven épül luxus lakóingatlan. A harminchárom millió eurós beruházás nyomán több mint száz lakást alakítanak ki a műemléki védettség alatt álló két épület részleges újjáépítésével és felújításával

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását