2024. május 16. - Mózes, Botond

MSZP: Vona a szélsőségeket képviseli nem az országot

Az MSZP szerint a Jobbik elnöke rossz miniszterelnök-jelölt, mert nem Magyarországot képviselné, hanem a szélsőségeseket.
2009. december 17. csütörtök 16:26 - HírExtra
Nyakó István az MSZP kommunikációs igazgatója csütörtökön az MTI-nek úgy fogalmazott: Vona Gábor pártja és programja is a haragban fogant és a Jobbik miniszterelnök-jelöltje "a szellemi és fizikai erőszak jelöltje: gyűlöl mindenkit, aki más, mint ő".

Szavai szerint a szélsőjobboldali párt azt az emberét jelöli kormányfőnek, aki rendszeresen és nyíltan támadja honfitársait, a velünk élő vallási és etnikai kisebbségeket. Ő az, aki Izraelbe küldi tájékozódni a köztelevízió riporterét, vagy aki elüti a velünk élő roma társaink felé nyújtott kezét, és akinek megszólalásait rendszeresen indulat, feszültség és félelem követi - tette hozzá.

Felhívta a figyelmet: a jelölt az a Vona Gábor, akinek legközelebbi hívei elfogadhatatlan gyűlölködő és szélsőséges nézeteket vallanak, akik éppúgy részt vesznek a Magyar Televízió ostromán, mint a tolerancia jegyében szervezett fesztiválok megzavarásán. Aki mögött egy betiltott félkatonai alakulat, a Magyar Gárda áll - hangsúlyozta.

Nyakó István úgy látja: Vona Gábor "az egyenruhájával, menetelésével, a törvények szándékos és cinikus semmibevételével egyetlen dolgot képvisel: az agressziót".
Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője csütörtökön jelentette be, hogy Vona Gábor pártelnök a Jobbik Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje. Vona Gábor pedig Morvai Krisztinát, a párt európai uniós képviselőjét kérte fel köztársaságielnök-jelöltnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását