2024. április 27. - Zita

Lilu és Balázs szülőként segítenek

A VIVA egykori műsorvezetői, akik már maguk is szülők, támogatják a Teleton akciót. Az adományokkal a Tűzoltó utcai gyermekklinika alapítványát támogatják.
2009. december 13. vasárnap 08:21 - Pénzes Dávid
Minden adomány, amelyet az ember felajánl másoknak, különös jelentőséggel bír. Nemcsak azért, mert valaki valahol örül majd neki, hanem mert a felajánló is több lesz tőle. A telefonon keresztüli adományozás, (mikor egy adott szám felhívásával néhány száz forint jut automatikusan egy adott számlára), azért is érdekes, mert nem tudhatjuk pontosan ki lesz az, akinek ezzel örömet szerzünk. Az egésszel valójában magunknak is örömet szerzünk.

Így gondolhatta ezt Lilu és Sebestyén Balázs is, akik egy adománygyűjtő akciónak szeretnének reklámot csinálni. Ismert médiaszemélyiségek megjelenése nagyon fontos az ilyen jellegű akciókban, hiszen sokan miattuk fogjanak tudomást szerezni az adományozás lehetőségéről. A jó példával való elöljárás pedig csak tiszteletet érdemel.

Nem volt kérdés

Az alapítvány
A Tűzoltó Utcai Gyermekklinika Betegeiért Alapítvány azon munkálkodik, hogy az idén 120 éve gyermekeket gyógyító Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekklinika valamennyi betegének gyógyulása érdekében olyan segítőkész embereket találjon, akik személyi jövedelemadójuk 1%-ának felajánlásával kiegészítik a gyermekek kezeléséhez és gyógyításához szükséges állami forrásokat.
Mindketten a VIVA tévénél kezdték pályafutásukat, így azonnal igent mondtak a csatorna felkérésére, hogy a Teleton adománygyűjtő akcióban részt vegyenek. A cél a Tűzoltó utcai gyermekklinika apróságainak megsegítése. Ez főleg így karácsony táján lényeges, hiszen sok csöppség kénytelen az otthonától távol, a kórházban tölteni az ünnepeket.

Lilu és Balázs már régen nem dolgoznak a csatornánál, de mindig támogatták a Teleton gyűjtést. Idén azonban jelentős változás történt mindkettőjük életében: szülők lettek. Lilu kisfia, Dávid Ruben augusztusban, Balázs elsőszülöttje, Benett pedig októberben született. Ezek után nem meglepő, hogy mindkét sztár sokkal közelebbinek érzi magához az adományozás fontosságát.

Lilu és Balázs

„A VIVA volt a legelső munkahelyem, mióta eljöttem, azóta is folyamatosan figyelemmel kísérem a csatorna műsorait. A Comet díjátadó gála mellett a Teleton kezdeményezés volt a szívem csücske, idén pedig különösen fontos számomra ez az adománygyűjtő akció, hiszen augusztusban megszületett a kisfiam. Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy Dávid egészséges és szép gyerek, de átérzem, milyen lehet, ha az ember szeme fénye beteg, és nem töltheti otthon a Karácsonyt.”- mondta a gyönyörű anyuka, Lilu.

Balázs, a Class FM műsorvezetője így nyilatkozott a témáról: „Nagyon fontosnak tartom, hogy a mostani, elszemélytelenedett világunkban segítsünk, ahol csak lehet. A rádióban is igyekszünk felkarolni a jótékonysági kezdeményezéseket, a gyerekkel kapcsolatos gyűjtések pedig mindig is különösen közel álltak hozzám. Ráadásul a pályafutásom a VIVA-ban kezdődött, ahova nagyon sok szép emlékem fűz, így természetes, hogyha hívnak, akkor megyek. 375 forintot áldozni egy ilyen fontos ügy érdekében igazán nem megterhelő, azonban ez az összeg is életeket menthet. Én biztos, hogy többször felhívom majd a Teleton számot.”

Minden hívás életet menthet

A Teleton a VIVA adománygyűjtő akciója, amelynek keretében idén is a Tűzoltó utcai gyermekklinikának gyűjt a tévécsatorna. Az adománygyűjtő vonal telefonszáma 06 91 22 50 55, a hívás díja pedig bruttó 375 forint. Minden egyes hívás életeket menthet, hiszen a tavaly befolyt több mint 9 millió forintból egy diagnosztizáló berendezést sikerült vásárolni, ami 2009-ben sok gyermek gyógyulásához járult hozzá.

A VIVA Teleton hétvégéje december 19-én és 20-án, élő adásban zajlik majd. Az adománygyűjtő műsor alatt folyamatosan lehet telefonálni, és az emelt díjas hívásokból befolyt összeggel a VIVA a Tűzoltó utcai gyermekklinika betegeit segíti. A két napos élő hétvégéhez közeledve novemberben minden pénteken beszélgetések lesznek láthatóak a témával kapcsolatban az Interaktív műsorán.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását