2024. március 29. - Auguszta

Újjáalakult az MDF gödöllői szervezete

Roszík Gábor evangélikus lelkész vezetésével újjáalakult az MDF gödöllői szervezete; a szervezetet korábban azért oszlatták fel, mert nem fejtett ki kellő aktivitást a júniusi európai parlamenti (EP) választásokat megelőző kampányban - tájékoztatta maga az újjáalakult szervezet csütörtökön az MTI-t.
2009. december 10. csütörtök 10:10 - HírExtra
Az MTI kedden írt arról, hogy az MDF országos választmányának elnöksége a párt gödöllői szervezetének feloszlatásáról hozott határozatot. Fábián Zsolt, a feloszlatott szervezet elnöke az MTI-nek akkor azt mondta: az intézkedés jogszabályellenes volt, mert, mint kiemelte, a feloszlatás folyamatában az utolsó döntési jogkör az országos választmányé.

Kiemelte, hogy a feloszlatási határozat mellé kaptak egy levelet, melyben az szerepel: a szervezet nem vett részt a tőle elvárható módon az EP-választási kampányban és nem vett részt az MDF politikájának népszerűsítésében.

Ehhez képest Gödöllőn 7,48 százalékot ért el az MDF az európai parlamenti választásokon, szemben az országos 5,31 százalékos átlaggal - jelentette ki Fábián Zsolt.

Az újjáalakult gödöllői szervezet csütörtöki közleményében szintén azzal indokolta a feloszlatást, hogy a Fábián Zsolt által vezetett szervezet nem fejtett ki kellő aktivitást az EP-választási kampányban, nem népszerűsítették sem a párt programját, sem jelöltjeit.
Mivel a most feloszlatott szervezet az EP-választások előtt annyi ajánlószelvényt sem tudott összegyűjteni, mint saját taglétszáma, valamint az előző parlamenti és önkormányzati választások alatt nem mérette meg magát önállóan, hanem egy civil szervezet mögé "bújt", az MDF vezetése a feloszlatás mellett döntött - írják.

Véleményük szerint az EP-választáson elért jó eredmény nem a helyiek munkájának eredménye volt, hanem a párt, Dávid Ibolya és Bokros Lajos tevékenységének tudható be, valamint Roszík Gábor helyben kifejtett munkájának.

Hozzáteszik: a szervezet feloszlatása után nem sokkal Roszík Gábor vezetésével újjáalakították a gödöllői szervezetet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását