2024. április 30. - Katalin, Kitti

Tovább dolgoznak a Hegyalja úton

Folytatódik a budapesti Hegyalja út felújítása; szerdától a BAH-csomópont és a Németvölgyi út között végeznek munkálatokat - közölte a főpolgármesteri hivatal sajtóirodája kedden az MTI-vel.
2008. október 7. kedd 18:31 - Hírextra
A felújítás idején útszűkületre, illetve félpályás lezárásra kell számítani. A munkaterületen legfeljebb 30 kilométeres óránkénti sebességgel lehet majd haladni és ideiglenesen parkolási tilalom lép életbe.

A közlemény szerint a csaknem 2 kilométeres szakaszra kiterjedő útfelújítást a víz- és gázvezeték rekonstrukciója előzte meg. A munkálatokat a BAH-csomópont felőli részen kezdik a régi útburkolat marásával és a szegélyek újjáépítésével. Ezután a szerelvényeket helyezik szintbe, majd aszfaltoznak, valamint erősített szerkezettel újjáépítik az erre a szakaszra eső buszmegállókat. A munkálatok a tervek szerint október 26-ig befejeződnek.

A Hegyalja út a főváros budai oldalának egyik legforgalmasabb útja. A Sánc utca és Avar utca között 2005-ben újult meg, az Avar utcától a BAH-csomópontig terjedő szakasz pedig tavaly kapott új aszfaltburkolatot.

A fővárosi önkormányzat 2005-ben indított programjának eredményeként az elmúlt 3 évben 400 kilométer utat újítottak fel, a fővárosi kezelésű utak 40 százalékát. Az idén 38 útszakasz újul meg, 22,4 kilométer hosszúságban. Ebből 28 szakaszon már befejezték a munkálatokat, november elejéig összesen 10 helyszínen dolgoznak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását