2024. április 27. - Zita

Fidesz: tovább folyik a kormány bosszúhadjárata

A Fidesz szerint a közösségi közlekedés jegyárainak emelésével és vasútvonalak bezárásával folytatódik a kormány bosszúhadjárata az emberekkel, jelen esetben a vidékiekkel szemben.
2009. december 9. szerda 14:30 - HírExtra
Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján ezt azzal összefüggésben mondta, hogy a Népszava szerdai számában azt írta: tízmilliárd forint pluszbevételt vár jövőre a kormányzat a közösségi közlekedés januártól érvényes, az inflációt meghaladó tarifaváltozásaitól.

"Újabb tízmilliárd forintot vonnak el a közösségi közlekedést használó, azt igénybe vevő magyar emberektől tarifaemelés címszóval" - közölte erre reagálva a fideszes politikus.
Úgy vélekedett, ha az MSZP-nek lehetősége lenne, akkor 2010-ben megszüntetné vagy legalábbis csökkentené a jelenleg meglévő utazási kedvezmények rendszerét. Erre utal szerinte az úgynevezett regisztrációs jegy januári bevezetése is, amely - mint mondta - egyértelmű, hogy már a kedvezmények részbeni vagy teljes megszüntetésének egyik előfeltétele.

A vidéki vasútvonalak jelentős részének bezárásával kapcsolatban Cser-Palkovics András azt mondta: igazi megtakarítást ez sem a költségvetés, sem a MÁV esetében nem jelent.
Mindezek helyett emelni kellene a szolgáltatás színvonalát, növelni a kínálatot - közölte, hozzátéve: a kormány ezen intézkedései valódi költségvetési többletet nem jelentenek, csak újabb megszorításokat az emberek számára.

A Közlekedési és Hírközlési Minisztérium szerdán azt közölte, hogy a MÁV-START és a Volán-társaságok által kiadott bérletek árai átlagosan 10, a jegyárak pedig átlagosan 15 százalékkal emelkedhetnek 2010. február elsejétől.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását