2024. május 9. - Gergely

Magyarországnak erősebb európai integrációra van szüksége

Szájer József szerint Magyarországnak erősebb európai integráció az érdeke, és a Fidesz európai parlamenti (EP) képviselője úgy látja, egyre kevésbé tudjuk kihasználni az Európai Unió előnyeit, mert a kormányzati politika ezt ellehetetleníti.
2008. július 25. péntek 19:25 - Hírextra

Az Európai Néppárt frakcióvezető-helyettese pénteken Balatonszárszón, a Fidesz ifjúsági tagozatának táborában mintegy 300 fiatal előtt tartott előadást.


Az MTI-nek Szájer József azt mondta, sokan úgy gondolják, hogy az Európai Unió azért nem jó Magyarországnak, mert a globalizációt közvetíti. Hozzátette: bár azt jóval hangsúlyosabbnak tartja, arról jóval kevesebben beszélnek arról, hogy éppen a globalizáció kedvezőtlen hatásainak megállításában lehetne a jelenleginél jobban használni az EU-t.


A fideszes politikus kiemelte: Magyarországnak olyan Európára van szüksége, amely cselekvőképes, ennek következtében olyan ügyekben, amelyekben az EU nem elég erősek, a közös fellépés tudna segíteni. Szájer József példaként megemlítette a világkereskedelem kérdését, az unió területére érkező romlott vagy hibás áruk megállítását, a környezetvédelemben való közös fellépést, illetve az egyoldalú, Oroszországtól való energiafüggés ellensúlyozását.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását