2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Washington újabb 1500 francia katonát kér

Az Egyesült Államok arra kérte Franciaországot, hogy 1500 fővel növelje afganisztáni kontingense létszámát a Le Monde című francia napilap szerint.
2009. december 1. kedd 09:29 - HírExtra
A lap értesülését a francai külügyminisztérium hétfőn nem kívánta kommentálni. A meg nem nevezett diplomáciai forrásokra hivatkozó lapjelentés szerint a kérés Hillary Clinton amerikai és Bernand Kouchner francia külügyminiszter csütörtöki telefonbeszélgetésén hangzott el. Ian Kelly amerikai külügyi szóvivő megerősítette a beszélgetés tényét, de az amerikai kérés részleteit nem kívánta taglalni.

Kelly elmondta: Hillary Clinton november 26 és 27 között mintegy tíz kollégájával beszélt azokból az országokból, akik részt vesznek az afganisztáni nemzetközi biztonsági erőben (ISAF).

Franciaország eddig visszautasította, hogy csapaterősítést hajtson végre Afganisztánban, ahol jelenleg mintegy 3300 katonája állomásozik. "Nincs szó arról, hogy egy pillanat alatt növelnék csapataink létszámát" - mondta csütörtökön Hervé Morin védelmi miniszter.

Barack Obama amerikai elnök kedden este a West Point katonai akadémián, országos televíziós beszédben jelenti be, hogy több hónapi tájékozódás és tanácskozások sorozata után miképpen döntött az afganisztáni háborús stratégiáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását