2024. április 29. - Péter

Vesztésben a nyerőgépek

Fogyóban vannak Magyarországon a nyerőgépek, annak ellenére, hogy egészen mostanáig évről évre egyre nagyobb volt a pénz-nyerőpiac játékbevétele - írja a Világgazdaság.
2009. december 1. kedd 09:22 - HírExtra
Míg 2004-ben még több mint 33 ezer játékgép volt az országban, ez a szám 2008 végére kicsit több mint 29 ezerre, 2009 harmadik negyedévére pedig 27 ezerre csökkent. Mindeközben a teljes pénznyerőpiac játékbevétele 70 milliárd forintról 94 milliárdra nőtt 2008-ig - írja a lap a Magyar Szerencsejáték Szövetség adatai alapján.

Az idei játékbevételről még nincs adat, de szakemberek szerint a válság miatt erős csökkenés következett be. Ezt megerősíti az APEH által közölt háromnegyed éves összesített érték, amely hozzávetőleg 60,5 milliárd forint volt. Időarányosan ez év végére körülbelül 80 milliárd forintot jelentene, alig többet a 2005-ös 77 milliárdnál.

A játékgép üzemeltetőknek gépenként havi százezer forint játékadót kell fizetniük, ennek mértéke az elmúlt években nem változott, ám az üzemeltetés járulékos költségei (engedélyezési díj, hitelesítési díj, ellenőrzési díj, helyi adók, rezsiköltség) folyamatosan nőnek. Sok helyen a gép már nem tudja kitermelni azt a minimális összeget, amivel nyereséges lehetne, ezért inkább kikapcsolják - mondta a lapnak Schreiber István, a Magyar Szerencsejáték Szövetség elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását