2024. május 17. - Paszkál

A hatméteres hullámok nem kegyelmeztek!

Több méter magas hullámok söpörtek végig szerdán Havanna legendás tengerparti sétányán, a Malecónon a kubai főváros térségében tomboló, erős széllökések miatt.
2010. március 4. csütörtök 14:40 - HírExtra
A francia hírügynökség tudósítója azt jelentette a helyszínről, hogy a partra hatméteres hullámok zúdultak. Az áradat helyenként 300 méterre behatolt Havanna történelmi magvába, néhány utcában derékig ért a sós tengervíz. Nagyobb károkról vagy áldozatokról nem érkezett hír, de havannaiak százai tódultak ki lakásukból, hogy megnézzék a Malecón-sétány nagy részét egyetlen hatalmas tócsává változtató hullámverést.

A tengerparttól bő háztömbnyire, az utcákat borító vízben medúzák, hínár és más tengeri hulladékok lebegtek a város kereskedelmi központjában, a Vedadóban, ahol a legjobb szállodák, éttermek és elegáns házsorok vannak. Néhány autós, aki megpróbált áthajtani a körzeten, bennragadt a gépkocsik ajtajáig érő vízben. Mások kerülőutak keresésével bajlódtak.

"Évek óta nem láttam ehhez foghatót, annál is inkább, mert most még hurrikánidény sincs" - mondta a biztonsági őrként dolgozó María Hernandez, a Malecónon lévő háza előtti utcát verdeső hullámokat bámulva.

Az ottani időjárás-jelentések szerint a hatalmas hullámokat a Karib-tenger felett dühöngő, helyenként 72 kilométer/órás széllökések korbácsolták. A karibi szigetország meteorológiai intézete a televízión keresztül figyelmeztette a kubaiakat és a hajókat, hogy ne menjenek a hullámverés közelébe.

Az előrejelzések szerint csütörtökön már fokozatosan visszahúzódik a vízár.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását