2024. május 13. - Szervác, Imola

Tarlós: szétesett a közgyűlés

Tarlós István, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője szerint szétesett a Fővárosi Közgyűlés működése, és az SZDSZ-szel közös koalícióból nemrég kilépő szocialisták a csütörtöki ülésen sokszor saját korábbi indítványaik ellen szavaztak.
2009. november 26. csütörtök 16:08 - HírExtra
A fővárosi politikus a közgyűlés szünetében újságírók előtt arra emlékeztetett, hogy a BKV tarifáinak, valamint a közműdíjaknak a jövő évi emelését még a szocialisták a szabad demokratákkal együtt terjesztették elő, ám az ülésen már nem szavazták meg.

Tarlós István szerint ebből "könnyen kikalkulálható": az MSZP célja az, hogy ezeket a díjemeléseket majd Ikvai-Szabó Imre SZDSZ-es főpolgármester egyedül terjessze a közgyűlés elé.

A frakciószövetség vezetője a délelőtti ülés alapján úgy látja, a koalícióból nemrég kilépett szocialisták "nagyon zavartan viselkednek és szavaznak".

Arra a kérdésre, mi a véleménye a "Horváth-csomagról", tehát a BKV reorganizációs tervéről (Horváth Csaba (MSZP), még főpolgármester-helyettesként készíttetett javaslatáról), ami 7 milliárd forintos többletforrást, tartalékokat "talált" a fővárosi cégnél, azt mondta: annak ismeretében meglepő, hogy a képviselő végül a saját csomagjának ellentmondóan szavazott.

Elmondta, a kiosztott, "nem nyilvános" minősítésű, ám végül a nyilvánosság előtt tárgyalt dokumentumból az derült ki, hogy nem a BKV vezetésétől, hanem a cégnél dolgozó buszsofőröktől, villamosvezetőktől, szerelőktől vennének el bér- és bérjellegű juttatásokat.

Közölte, a Horváth-féle reorganizációs javaslat másik fő eleme egy 8 százalékos járatritkítás lenne, ami félszáz buszjárat megszüntetését jelentené Budapesten. Arra emlékeztetett ezzel összefüggésben, hogy Horváth Csaba korábban az érdemi járatritkítás tervét még cáfolta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását