2024. május 4. - Mónika, Flórián

Razzia a cseh energiacégnél

Házkutatást tartottak az Európai Bizottság és a cseh versenyhatóság szakemberei a CEZ cseh áramtermelő és -szolgáltató csoport prágai központjában és más cseh áramipari társaságok irodáiban.
2009. november 24. kedd 18:13 - HírExtra
A brüsszeli bizottság versenyügyekért felelős főigazgatóságának közleménye szerint versenytorzító magatartás gyanúja miatt végezték az előre be nem jelentett helyszíni vizsgálatot. Az eljárás azt hivatott tisztázni, hogy a CEZ - egyedül vagy más cégekkel együttműködésben - törekedett-e piaci erőfölényével visszaélve versenytársak kiszorítására és az áram nagykereskedelmi árának emelésére.

Általában meglepetésszerű helyszíni vizsgálattal kezdődnek az uniós versenyjogi eljárások, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy az érintett cégek jogtalanságot követtek el, és azt sem, hogy hivatalos versenyügyi eljárás indul ellenük.

A CEZ szóvivője megerősítette, hogy házkutatást végeztek kedden a társaságnál. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a cég a tevékenysége során mindenben "a törvényeknek, szabályoknak és erkölcsi előírásoknak megfelelően jár el", és együttműködik a hatóságokkal az ügy felderítésében.

Prágai sajtóhírek szerint a céget valószínűleg versenytársak vádolták be a brüsszeli versenyfelügyeletnél.

A 67 százalékban állami tulajdonban álló CEZ Közép-Európa legnagyobb áramtermelője, és Csehországgal együtt a közép- és délkelet-európai térség 11 országában van jelen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását