2024. június 16. - Jusztin

A Fidesz képlete: Mesterházy = Gyurcsány = Bajnai

A Fidesz szerint azzal, hogy Mesterházy Attilát javasolja az MSZP elnöksége a párt miniszterelnök-jelöltjének, tovább folytatódik, újra támad a Gyurcsány-Bajnai-korszak.
2009. november 24. kedd 20:29 - HírExtra
Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője kedden Budapesten, egy sajtótájékoztatón kérdésre úgy fogalmazott: Mesterházy Attila, az MSZP jelenlegi parlamenti frakcióvezetője pontosan egyet jelent a múlttal, egyet jelent a Gyurcsány-Bajnai-korszakkal, azokkal a megszorításokkal, amelyek "megkeserítik" az emberek életét, és amelyek lehetetlenné teszik az ország növekedését az elkövetkezendő időszakban.

A fideszes politikus emlékeztetett: Mesterházy Attila korábban Gyurcsány Ferenc helyetteseként dolgozott az ifjúsági és sportminisztériumban.

Hozzátette: Mesterházy Attila az országgyűlési "kulcsfigurája" a megszorító intézkedések parlamenten keresztül való "áterőszakolásának", hiszen ha az általa vezetett MSZP-frakció nem támogatta volna, nem támogatná a "brutális megszorító intézkedéseket", akkor azok nem lépnének életbe.

Mesterházy Attila ahhoz a múlthoz tartozik, amelyet a magyar emberek le akarnak zárni - mondta Szijjártó Péter, aki szerint a szocialista politikus jelölése azt mutatja, hogy az MSZP Gyurcsány Ferenc volt kormányfő hatalomba való visszatérését próbálja előkészíteni.

Szijjártó Péter a költségvetési módosító indítványokról szóló hétfői szavazásokkal kapcsolatban kérdésre azt mondta: a Fidesz egy veszélyes büdzsén próbált javítani annyit, hogy arra az átmeneti időszakra, amíg ez a költségvetés hatályban lesz, valamilyen könnyítést elérjenek a családok számára.

A kormánypártok azonban ebben nem voltak partnerek, és a kabinet úgy döntött, hogy a költségvetés visszavonásáig hátralévő néhány hónapra se kapjanak könnyítést a magyar családok - fűzte hozzá.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását