2024. június 17. - Laura, Alida

Kedden dönt miniszterelnök-jelöltjéről az MSZP

Az MSZP országos elnöksége a megyei elnökökkel és a párt országos választási bizottságával kedden a tervek szerint közös ajánlást tesz a választmánynak a miniszterelnök-jelöltre - tudta meg hétfőn az MTI.
2009. november 23. hétfő 19:23 - HírExtra
Várhatóan a testületek elfogadják a szűk vezetés által kormányfőjelöltnek ajánlott Mesterházy Attila parlamenti frakcióvezetőt.

Több vezető szocialista politikus is felhívta az MTI figyelmét arra, hogy el kívánják kerülni a többes jelölést, de nem lehet kizárni, hogy más neve is felmerülhet, ám végül Mesterházy Attila - aki vállalja a felkérést - megszerezheti a szükséges támogatást.
Az MTI információi szerint az országos elnökség hivatalosan kedden tárgyal először a miniszterelnök-jelöltről, aki az országos listát is vezeti majd.
Az MSZP választmánya szombaton hagyja jóvá az elnökség ajánlását, és lefolytatja a programvitát.

A párt országos listájáról csak a 2010-es költségvetés november 30-i parlamenti zárószavazása után tárgyalhatnak: december 4-én az elnökség, míg december 5-én az elnökség és a választmány közös javaslatáról dönthetnek.
A végső döntést a miniszterelnök-jelöltről és az országos listáról a december 12-i kongresszus hozza meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását