2024. május 8. - Mihály

Tél volt és hó esett

Zala megye egyes részein egész éjszaka havazott, Nagykanizsán még hétfőn reggel is esett a hó. A közlekedésben egyelőre nem okoz fennakadást az időjárás.Zalában átlagosan 5 centiméter hó esett. Ennek nagy része mostanra elolvadt, a megyében jelenleg 5 fok
2008. március 25. kedd 06:53 - Hírextra
A nedves és emiatt nehézzé vált hó több fakidőlést is okozott a megyében, ezeket az eseteket a tűzoltók folyamatosan ellátják.

A szombaton esett néhány centiméteres hó vasárnapra ugyan elolvadt, de a hétfőn reggel újraindult havazás miatt ismét latyakosak vagy sónedvesek lettek a zalai utak, ezért a közlekedésben óvatosságra intenek a szakemberek.

Havazott éjszaka a fővárosban is, a kisebb mennyiségű hó reggelre elolvadt.

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta, hogy az ország északi és dunántúli területein tapasztalt havazás sehol sem okoz komolyabb gondot: nincs járhatatlan út, vagy elzárt település.

Havazással köszöntött be a húsvét hétfő elsősorban az országi északi és észak-nyugati területein. A hegyekben volt, ahol 20 centi is hullott. A meteorológusok szerint azonban nem marad meg sokáig, mert egyre enyhébb az idő, hétvégén már 19 fok is lehet.

Havazott éjszaka az országi északi, észak-nyugati és néhol a délnyugati területein is, a hóréteg általában mindössze 1-2 centiméteres. A hegyekben azonban ennek a többszöröse hullott: a Kékestetőn 19, Bánkúton pedig 20 centis hó vastagságot mértek. Várhatóan azonban sehol sem fog sokáig megmaradni, hiszen folyamatosan enyhül az idő - mondta el a Független Hírügynökségnek Török László, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa.

Erős havazás Szlovákia keleti részein

Sűrű havazásra ébredtek húsvéthétfő reggelén Kassa és a környező települések lakói. Kassán és Sároseperjesen még délelőtt is havazott, mindkét várost tíz centiméternél vastagabb, nehéz, nedves hóréteg borítja és nehezíti a közlekedést. Máris több baleset történt. Kassán több helyen a hó súlya alatt kidőlt fák, letörött ágak torlaszolták el az utakat.

Iglón (Spiská Nová Ves) és Bártfán (Bardejov) az áramszolgáltatásban is kieséseket okozott a hóesés, amely meglepte a locsolkodókat. Szlovákiában még ebben a régióban, a keleti végeken élnek legelevenebben a húsvéti szokások.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását