2024. június 17. - Laura, Alida

Emelkedik a vízdíj a közgyűlés szándéka ellenére

A nagykanizsai közgyűlés döntése ellenére a víz- és csatornadíjak emeléséről döntött a Dél-zalai Vízmű Zrt. közgyűlése, de jogszerűtlenül - közölte hétfői sajtótájékoztatóján Nagykanizsa polgármestere.
2009. november 23. hétfő 16:49 - HírExtra
Marton István - akit 2006-ban még a Fidesz támogatásával választottak erre a tisztségre, de azóta eltávolodott a párttól - az előzményeket is felidézve elmondta: múlt csütörtökön a város közgyűlése elé terjesztette azt a javaslatát, hogy az elmúlt évek drasztikus emelései után jövőre 10 százalékkal csökkenjen a városban a víz- és csatornadíj. Ezt az előterjesztését a képviselők többsége azonban leszavazta, de nem fogadta el a Dél-zalai Vízmű Zrt. által javasolt 3 százalékos díjemelést sem. Pénteken azonban a vízmű közgyűlése úgy fogadta el az önkormányzatok tulajdonában lévő társaság jövő évi üzleti tervét, hogy abban 3 százalékos díjemelés szerepel.

A polgármester szerint több szempontból is szabálytalan volt a vízmű döntése, amelyhez - mint mondta - a nagykanizsai önkormányzatot képviselő városatya, Papp Nándor (Fidesz) is asszisztált. A döntést ugyanis a csaknem 90 önkormányzatot képviselő megbízottaknak kevesebb mint 30 százaléka szavazta meg, a csaknem 48 százalékban tulajdonos Nagykanizsa képviselője pedig a szavazás előtt elhagyta az üléstermet.
Marton István azt mondta: a többi település képviselője és Nagykanizsa is kezdeményezheti a díjemelésről szóló döntés felülvizsgálatát, mert az szabálytalan volt. A város képviselőjének pedig vissza kellene adnia a megbízását, mert legalább tartózkodásával nem akadályozta meg az emelést - tette hozzá.

Papp Nándor az MTI megkeresésére közölte: nem tehetett mást, minthogy távozott a vízmű közgyűléséről, ugyanis szerinte a város közgyűlésétől nem kapott egyértelmű útmutatást arra, mit kell képviselnie. Hozzátette: mivel a csütörtöki közgyűlésen a polgármester nem vette napirendre a vízmű üzleti tervének megvitatását, másnap ő maga nem tudott arról állást foglalni a vízmű közgyűlésén az önkormányzat nevében. Ezt a jegyzőnek a napirendre vétel visszautasítása miatt tett törvényességi észrevétele is alátámasztja - közölte a képviselő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását