2024. május 13. - Szervác, Imola

Jól halad a felújítás

A Stop internetes portál híre szerint leálltak a Rác fürdő felújítási, bővítési munkálatai - a beruházást végző Rác-Nosztalgia Kft. igazgatója cáfolta ezt kedden az MTI-nek. Valkó Csaba elmondta: érthetetlennek tartja ezt "a hírlapi kacsa" kategóriájába t
2007. október 2. kedd 20:39 - Hírextra

A rekonstrukciós munkák ugyanis "gőzerővel" zajlanak, hogy tartani tudják a fővárosi önkormányzat által nemrég módosított befejezési határidőt. E szerint a 2005 áprilisában kezdődött fürdőrekonstrukció befejezési határideje egy évvel kitolódott, jövő nyárra. A határidő-módosításra részben a menetközben végrehajtott tervezőváltás miatt volt szükség. Ezáltal egyébként jelentősen felgyorsult a műemléki rekonstrukció folyamata - tette hozzá.

Valkó Csaba elmondta azt is, hogy a felújítás a jelenleg hatályban lévő építési engedély alapján történik. Ennek módosítását várhatóan rövidesen megkapják a műemlékvédelmi szakhatóságtól. A munkálatok azonban addig sem állnak meg - jegyezte meg.

A XVI. században épült egykori török fürdő felújítását-bővítését 2002-ben hagyta jóvá a fővárosi önkormányzat. A fürdőfejlesztésre létrehozott kft. 25 százaléka a Budapest Gyógyfürdői Zrt., a többi pedig magánszemélyek birtokában van. Az eredetileg 4,6 milliárd forinttal indult beruházási költség mára meghaladta a 7 milliárdot. A költségeket jórészt hitelből fedezik, de nyertek hozzá 800 millió forint körüli állami támogatást is. A fürdő mellett épülő mintegy 60 szobás szálloda üzemeltetője, egy néhány hónapja lezajlott váltás következtében a Kempinski szálloda helyett az olasz Bagnoli csoport lett. A fürdőrekonstrukció kapcsán mélygarázs, a későbbiekben pedig egy sikló is épül majd a Rác fürdő és a Gellért-hegy között.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását