2024. április 18. - Andrea, Ilma

Borotválkozás utáni arcápolók tesztje

A bőr ellenálló képességét gyengítő, allergiás reakciókat kiváltó vagy rákkeltő hatású anyagot tartalmazó borotválkozás utáni balzsamok is kaphatók a boltokban - derült ki a TESZT Plussz magazin novemberi számában megjelent after shave-tesztből.
2009. november 20. péntek 15:02 - HírExtra
A hagyományos arcszeszek mellett egyre nagyobb teret nyernek a férfiak körében a borotválkozás utáni balzsamok. Az ÖKO-TEST segítségével ezúttal ezek egészségügyi, azon belül is főleg bőrgyógyászati hatásainak járt utána a magazin.

A felmérés szerint a gyengébben szereplő balzsamok közös tulajdonsága, hogy polietilén-glikolt (PEG) vagy annak származékait tartalmazzák. Ezen emulgeátoroknak az a szerepe, hogy összekapcsolják a zsírt és az olajat a vízzel, így sűrűbb, tejszerű állagot kölcsönöznek a balzsamnak, viszont csökkentik a bőr ellenálló-képességét az idegen anyagokkal szemben.

A leggyengébb after shave-ek formaldehidet vagy halogénorganikus vegyületet is tartalmaznak, amelyek erős allergiás reakciókat válthatnak ki az arra érzékenyeknél, sőt rákkeltő hatásúak is lehetnek.

A tesztelt készítmények jelentős részénél azonban a jótékony hatásokat nem árnyékolják be az egészségre káros mellékhatások. Az ÖKÖ-TEST által bevizsgált, itthon is kapható 9 balzsamból 4 kiváló, további 2 jó minősítést ért el. A 4 kiváló között szerepel az egyik drogérialánc illetve egy áruházlánc jóval kedvezőbb árfekvésű, sajátmárkás terméke is.

A borotválkozás utáni arcszeszek és balzsamok frissítenek, ápolják a bőrt, és igyekeznek a borotválkozás közben igénybevett bőr víz- és zsírháztartását helyrebillenteni. A teszten szerepelt balzsamok mindegyike tartalmaz parfümöt, s a vizsgálat csak néhány alkalmazott illatanyagot talált allergénnek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

payti
2009. december 18. 14:53
Hát ez az én is ezt mondom... muszáj mert leszárad az arcom ilyen nélkül.
Az elektromos borotvás ötlet nem hülyeség, mert a cikk a balzsamokról beszél...
drkukac
2009. december 18. 14:36
payti: ha jót akarsz akkor nem kerülőd el ezeket, mert ha nem használod simán begyulladhat az meg azért elég kellemetlen tud lenni.
f4rk4s
2009. december 18. 14:30
Igazából ha elektromos borotvát használsz, akkor nem kell balzsamot venned, csak arcszeszt ;)
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását