2024. június 17. - Laura, Alida

Orosz-ukrán gázmegállapodás

Haladéktalanul módosítani szükséges az orosz-ukrán földgázszállítási megállapodást, ellenkező esetben a Naftogaz ukrán állami gázipari vállalat jövőre nem tud felkészülni a fűtési szezonra, ami az Ukrajnába, illetve Ukrajnán keresztül más európai országokba irányuló orosz gázszállítások "megbízhatóságát fenyegető potenciális kockázatok kialakulásához vezethet" - írta Viktor Juscsenko ukrán elnök az orosz államfőnek címzett csütörtöki nyílt levelében.
2009. november 19. csütörtök 16:12 - HírExtra
Dmitrij Medvegyevnek írt levelében az ukrán államfő kifogásolja, hogy országának büntetést kellene fizetnie, ha az év elején kötött szerződésben megállapított mennyiségnél kevesebb földgázt vásárol, és a pénzbírság összege akár meghaladhatja a megvásárolt gáz árát is, ugyanakkor az orosz féllel szemben a szerződés nem irányoz elő szankciót arra az esetre, ha nem teljesíti kötelezettségeit.

Juscsenko felhívja a figyelmet arra, hogy a gázipari együttműködés során kialakított piacidegen pénzügyi-gazdasági paraméterek miatt a Naftogaz az idén több mint négymilliárd dolláros veszteséget halmozott fel. Az ukrán elnök ugyanakkor leszögezi, hogy a társaság a 2009-2010-es fűtési szezonban biztosítani fogja az orosz gáz továbbítását az európai felhasználóknak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását