2024. április 27. - Zita

44 százalék: "Rosszabbul élünk, mint sok éve"

Az EU-tagállamok polgárainak 44 százaléka szerint az élet rosszabb lett azóta, hogy hazájuk csatlakozott az Európai Unióhoz, ugyanakkor a többség a kilépést sem akarja, mert attól tart, hogy akkor még rosszabb lenne.
2007. március 19. hétfő 14:40 - Hírextra
A közösség 50. születésnapja elé időzített vizsgálat szerint a megkérdezettek mindössze 25 százaléka vélekedett úgy, hogy hazájában javult az életminőség az uniós csatlakozás óta.

Az átlagon belül jelentősek az eltérések: a britek 52 százaléka mondta azt, hogy a dolgok rossz irányba indultak Nagy-Britannia csatlakozásával, a spanyolok 53 százaléka szerint azonban Spanyolországban jobb lett az élet a belépés óta.

A felmérés általában is komoly mértékű kettősséget mutatott ki az EU megítélésében. Az unióval kapcsolatos - főleg a bürokráciára vonatkozó - panaszok sora ellenére a megkérdezett britek, franciák, németek, spanyolok és olaszok 40 százaléka mondta azt, hogy hazája rosszabbul járna, ha kilépne az EU-ból. Átlagosan mindössze 22 százalék volt azoknak az aránya, akik szerint országuknak jobbat tenne a távozás az unióból.

A felmérésbe bevontak 35 százaléka tartja úgy, hogy az uniós alkotmánynak kedvező hatása lenne országára; 27 százalék ezzel ellentétes véleményének adott hangot. A legnagyobb ellenállás ebben a kérdésben is a britek körében tapasztalható: az EU-alkotmányt 48 százalékuk veti el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását