2024. május 19. - Ivó, Milán

Fidesz: a kormány képtelen megvédeni az embereket

A Fidesz szerint ugyan hónapok óta tudni lehet, hogy influenzajárvány fenyeget, a kormány a mai napig "kísérleti megoldásokat" próbál tesztelni. Szijjártó Péter, az ellenzéki párt elnöki stábjának vezetője csütörtökön Budapesten úgy fogalmazott: a kormány képtelen arra, hogy megvédje a magyar embereket.
2009. november 19. csütörtök 16:18 - HírExtra
A mai napig nincs elég oltóanyag, a kormány tesztmegoldásokkal kísérletezik - oltópontokkal és egyebekkel -, miközben a patikák egy jelentős részében az emberek hiába próbálnak hozzájutni az új típusú influenzavírus elleni oltóanyaghoz, mert nincs belőle - mondta sajtótájékoztatóján a fideszes politikus.

Hozzátette azt is, hogy valamilyen oknál fogva a mai napig nem nyilvános a teljes szerződés az oltóanyagot gyártó céggel, és azt sem lehet tudni, hogy egy ilyen fontos ügyben miért egy offshore céggel kötött a kormány szerződést.

Szijjártó Péter szerint az influenzavírus ügyében is a nyerészkedésnek, a pénz eltűnésének a gyanúja vetődik fel, csakúgy, mint a kormányzás minden más területén.

Közölte: a járványra nem sikerült felkészülni, "ment az összevisszaság, a kiszámíthatatlanság, az átláthatatlanság, az összevissza beszéd és a nyerészkedés". A kormány cserbenhagyta az embereket, magára hagyta Magyarországot ebben az ügyben is - összegezte álláspontját az ellenzéki politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását