2024. május 18. - Erik, Alexandra

Második körös szavazás a módosítókról

Kétnapos ülést tart jövő héten az Országgyűlés, amelynek keretében hétfőn két órában szavaznak a 2010-es költségvetéshez benyújtott második körös módosító indítványokról a képviselők.
2009. november 19. csütörtök 13:11 - HírExtra
Mandur László, az Országgyűlés szocialista alelnöke csütörtökön, a házbizottság ülése után elmondta: több záróvita és zárószavazás is lesz a jövő héten, például ismét voksolnak a 2011-es népszámlálásról szóló törvényről, amelyet a köztársasági elnök megfontolásra visszaküldött a parlamentnek.

Hozzátette: a jövő héten is napirenden lesz a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) átalakítása; a szervezet rendelkezés-alkotási hatásköréhez kapcsolódó módosításáról szóló törvényjavaslatról dönt majd a parlament. (A múlt héten nem kapott kétharmados támogatást az az alkotmánymódosítási javaslat, amely rendeletalkotási joggal ruházta volna fel a PSZÁF elnökét.)

Döntenek a honatyák a szakképzésről, valamint a felsőoktatásról szóló törvények módosításáról is.

Mandur László kitért arra: várhatóan házszabálytól eltéréssel tárgyalja az Országgyűlés a választási eljárásról szóló törvény egyik paragrafusának hatályon kívül helyezését kezdeményező javaslatot.

A jogszabály szerint ugyanis ha nem alakítják ki az elektronikus szavazási rendszert, akkor a külképviseleteken nem lehet voksolni a jövő évi országgyűlési választásokon. Mivel még nincs ilyen rendszer, ezt a mondatot hatályon kívül kell helyezni - közölte az alelnök.

Beszámolt arról is, hogy egyelőre nincs előrelépés az ORTT új elnökének jelölése ügyében. Az egyeztetések a kormányfő és az államfő között csak azután kezdődnek, meg, hogy Sólyom László visszatér külföldi útjáról.

A házbizottságon téma volt az Állami Számvevőszék elnökének és alelnökeinek megválasztása is. A szocialisták támogatnák, hogy a három jelöltről egyszerre szavazzanak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását