2024. május 19. - Ivó, Milán

Obama: folynak az egyeztetések Iránról

Az Egyesült Államok megkezdte a konzultációkat szövetségeseivel arról, milyen következményei legyenek annak, hogy Irán nem adott érdemi választ az atomprogramjával kapcsolatos nyugati ajánlatra - közölte az amerikai elnök csütörtökön Szöulban.
2009. november 19. csütörtök 13:04 - HírExtra
Barack Obama hozzátette, hogy Iránnak nem áll korlátlan idő a rendelkezésére. Arról nem beszélt, hogy Washington milyen jellegű büntetőintézkedéseket tervez. Mindazonáltal utalt arra, hogy még mindig fennáll az iráni nukleáris dosszié diplomáciai úton való megoldásának lehetősége.

Teherán elutasította azt a múlt havi nyugati ajánlatot, amely szerint az alacsonyan dúsított iráni uránkészlet háromnegyed részét külföldön dolgoznák föl, és a kész fűtőanyagot szállítanák vissza Iránba.

Obama és dél-koreai kollégája közölte, hogy országaik türelmetlenek Észak-Koreával szemben is, és bejelentették: újonnan kidolgozott lépéseket tesznek annak érdekében, hogy Phenjan feladja atomfegyverprogramját.

Obama bejelentette, hogy Stephen Bosworth nagykövet személyében amerikai különmegbízott utazik december 8-án Észak-Koreába, hogy közvetlen tárgyalásokat folytasson a phenjani vezetéssel az atomprogramról és arról, hogy Észak-Korea térjen vissza a hathatalmi tárgyalásokhoz. Egyelőre nem szabtak Phenjannak határidőt arra, meddig kell felhagynia atomfegyverprogramjával - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását