2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kiosztották a Lukács György-díjat

Ujfalussy József akadémikus, zenetudós és Sziklai László akadémiai doktor kapta a Lukács György-díjat - közölte a Lukács György Alapítvány vasárnap az MTI-vel.
2009. november 15. vasárnap 18:29 - HírExtra
A közlemény szerint Ujfalussy József gazdag tudományos életművéért, a korszerű zeneesztétika hazai megalapozásáért, Liszt Ferenc és Bartók Béla munkásságának szakszerű értelmezésért és népszerűsítéséért; valamint a magyar nemzeti kultúra szolgálatában és nemzetközi rangjának elismertetésében kifejtett több évtizedes pedagógiai, felsőoktatási és közművelődési tevékenységéért veheti át a díjat.

Sziklai Lászlónak a Magyar Tudományos Akadémia Lukács Archívumának nemzetközileg is tekintélyes kutatóhellyé fejlesztésében és több mint negyedszázados igazgatásában szerzett érdemeiért és a Lukács György életművének, elsősorban 1930-as évekbeli munkásságának kutatásában elért eredményeiért ítélték oda a díjat.

A társadalomtudományi kutatások és könyvek, folyóiratok támogatását vállaló Lukács György Alapítvány 20 éve működik. Díjazottjai között szerepel többek között Eörsi István író, Jánossy Ferenc közgazdász, Ludassy Mária filozófiatörténész, Márkus György filozófus, Szalai Erzsébet szociológus, Vitányi Iván szociológus, esztéta és Voigt Vilmos folklórkutató.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását