2024. május 5. - Györgyi

Letiltották a Beatles dalait

Megtiltotta a Beatles számainak online árusítását egy amerikai zenei áruház számára csütörtökön egy Los Angeles-i bíróság. A BlueBeat.com-ot a EMI lemezcég perelte be az együttes dalainak jogtalan forgalmazásáért.
2009. november 6. péntek 14:42 - HírExtra
Az online áruház, amely mindössze 25 centet, azaz 46 forintot kért a Beatles dalaiért, arra hivatkozott, hogy nem sértette meg a szerzői jogokat, mert honlapján csupán újra felvett "audiovizuális előadásokat kínált".

Az ügyben eljáró John Walter Los Angeles-i bíró azonban úgy ítélte meg, hogy a cég ezt nem tudta hitelt érdemlően bizonyítani, és az EMI javára döntve megtiltotta a Beatles-dalok további forgalmazását a honlapon.

Mint Walter megjegyezte, a lemezcég valószínűleg megnyeri majd a pert, amelyet a BlueBeat.com ellen indított.

A Beatles egyike annak a néhány együttesnek, amely mind a mai napig nem járult hozzá szerzeményei digitális formátumban való terjesztéséhez. Ennek ellenére a BlueBeat oldalán szerdától már az összes Beatles-album megtalálható volt, beleértve a digitálisan újrakevert lemezeket, amelyek online árusítására az EMI és az együttes sem adott engedélyt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását