2024. május 19. - Ivó, Milán

Castro: az Egyesült Államok annektálta Kolumbiát

"Az Egyesült Államok olyan könnyedén annektálta Kolumbiát, mint ahogy egy gyík bekap egy legyet"; s ezt annak a szerződésnek a révén érte el, amelyet a dél-amerikai ország légitámaszpontjainak használatáról kötött - írta Fidel Castro volt kubai elnök egy pénteken megjelent cikkben. Castro azt sugallja, hogy a támaszpontról Venezuela, Ecuador és más forradalmár országok ellen indul majd támadás.
2009. november 7. szombat 07:50 - HírExtra
"Bármely közepesen tájékozott személy azonnal megérti, hogy a szerződés egyenértékű Kolumbia annektálásával... Nem becsületes dolog most hallgatni, később pedig szuverenitásról, demokráciáról, emberi jogokról, véleményszabadságról és más élvezetekről beszélni, amikor egy országot felfal a birodalom" - hangzik az egyik hivatalos kubai internetes oldalon megjelent Castro-kommentár.

"Ezelőtt 59 évvel a kolumbiai katonákat a távoli Ázsiába küldték, hogy a jenki csapatok oldalán kínaiak és koreaiak ellen harcoljanak. A birodalom most arra tart igényt, hogy elküldjék őket harcolni venezuelai, ecuadori és más bolivári testvérek ellen" - véli a politikus, aki "semmi más okot" nem talált a szerződés megkötésére.

"Igazán cinikus azt híresztelni, hogy a gyalázatos szerződésre a kábítószer-csempészet és a nemzetközi terrorizmus elleni küzdelemhez van szükség. Kuba megmutatta, hogy nincs szükség külföldi katonákra a kábítószer termelés leküzdésére és a belső rend fenntartására" - írta Fidel Castro, aki a birodalom névvel az Egyesült Államokat szokta jelölni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását