2024. május 20. - Bernát, Felícia

Aláírásgyűjtés Malina Hedvig ügyében

Aláírásgyűjtésbe kezdett egy szlovák intézet a pozsonyi Komensky Egyetem orvoskari dékánja által Nyitrán megvert Malina Hedvig magyar diáklány ügyében írt szakértői jelentése ellen - írja az Új Szó című szlovákiai magyar napilap.
2009. november 6. péntek 10:12 - HírExtra
A petíciót kezdeményező M. R. Stefánik Konzervatív Intézet szakértői úgy vélik, hogy a nyilvánosság máig nem kapott választ a szakvéleménnyel kapcsolatban felmerült kérdésekre. Az összegyűlt aláírásokat a főügyésznek adják át. Az intézet felhívásában az áll, hogy az 1989 utáni időszak egyik legjelentősebb vívmánya az akadémiai közeg függetlensége a hatalomtól.

"A Komensky Egyetem orvoskari dékánja, Peter Labas a főügyészség megrendelésére szakértői jelentést készített, amelyet nyilvánosan megkérdőjeleztek, de a világosan feltett kérdésekre nem válaszolt. Ezért követeljük a főügyészségtől, hogy vizsgálja meg a jelentés hiányosságait, és minden olyan részletét, amelynél törvénysértés gyanúja merül fel. Ellenőrizze, hogy milyen módon vettek részt a jelentés kidolgozásában azok, akiket Labas konzultánsként tüntet fel. Ha beigazolódik, hogy valóban súlyos hibák történtek, a jelentést ne vegye figyelembe" - mondta a lapnak Ondrej Dostál, a petíciós bizottság tagja.

A főügyészség sajtóosztályán a kezdeményezésre nem kívántak reagálni, azt mondták, majd akkor foglalkoznak vele, ha megkapták az íveket.

Korábbi jelentések szerint a főügyészség sem elégedett az orvosi jelentéssel, ezért annak kiegészítését kérte - írta az Aktuálne.sk szlovák hírportál Ctibor Kostálra, a főügyész helyettesére hivatkozva szerdán.

Az Aktuálne.sk szerint a kérés állítólag azokkal a kifogásokkal van összefüggésben, amelyeket Malina Hedvig ügyvédje tett a jelentéssel kapcsolatban. Roman Kvasnica a hírportál értesülései szerint azt a tényt támadta meg, hogy az orvosi jelentést készítő bizottság legalább kilenc tagja nem tett igazságügyi szakértői esküt, tehát az így elkészült jelentés nem tekinthető szakértői jelentésnek.

A hírportál megbízható forrásokból úgy értesült, hogy Malina Hedvig ügye a vádemelés felé halad.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását