2024. május 5. - Györgyi

Az SZDSZ nem támogatja a költségvetés

Az SZDSZ nem támogatja a 2010. évi költségvetés tervezetét - jelentette be szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Retkes Attila. A pártelnök úgy fogalmazott, hogy habár az fő irányában megfelel a válságkezelés céljainak, és jelenleg ez a legfontosabb prioritás, négy szempont miatt mégsem sem tudják a büdzsét támogatni.
2009. november 4. szerda 15:29 - HírExtra
A sajtótájékoztatón részt vett Ikvai-Szabó Imre országgyűlési képviselő is, aki elmondta, hogy a frakció a költségvetési vita kezdete óta olyan indítványokat nem tesz, amelyek veszélyeztetnék a hiánycélt. Véleménye szerint joggal elvárható lett volna, hogy a kormány ezt akceptálja.

Hozzátette, hogy a liberálisok olyan indítványokat viszont benyújtottak, amelyekkel "a végérvényesen visszavonhatatlan károk megakadályozására került volna sor". Példaként említette, hogy megakadályoznák az önkormányzati útfelújítások azonnali leállítását. Hozzátette, hogy az egyes normatívák radikális változása "nem egy reformra utaló, okos javaslat".

Arra is kitért, hogy a párt gazdasági kabinetje azt javasolja az SZDSZ országos tanácsának (ot), hogy ne támogassák a büdzsét. Az ot november 14-én foglal állást a kérdésben.

Retkes Attila kérdésre válaszolva azt mondta, hogy az az öt politikus képviselte az SZDSZ álláspontját a parlamentben, akik kedden nemmel szavaztak a főösszegek esetében, míg a többiek "egy közjogilag még néhány hétig működő frakció tagjaként" lelkiismeretük szerint szavaztak.

Az MTI kérdésére, hogy a végszavazásnál elutasítják-e a büdzsét, azt mondta, hogy képviselőik közül véleménye szerint ez az öt nem fogja megszavazni azt, a többiek pedig lelkiismeretük szerint fognak szavazni.

Szintén az MTI kérdésére, hogy a válságkezelésre alkalmasnak tartják-e a hatályos büdzsét, mert a tervezet elutasítása után az maradna érvényben, Ikvai-Szabó Imre azt mondta, biztosra vehető, hogy a jövő évi költségvetés át fog menni. Véleménye szerint nem ez a fő probléma, hanem az, hogy a benyújtottnál jobb költségvetésre van szüksége az országnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását