2024. május 16. - Mózes, Botond

Pityókás honatyák - videókkal

Nem könnyű a politikusok élete, úgyhogy nem csoda, ha néha még ők is a pohár után nyúlnak. Ki tánccal vezeti le a feszültséget, másnak a nyilvános szereplés okoz olyan lámpalázat, hogy egy-egy korttyal kénytelen lazítani.
2009. október 31. szombat 07:45 - Forró János

KÜLFÖLDI POLITIKUSOK

Winston Churchill

Ismeretes, hogy a brit politikus igen közeli kapcsolatot ápolt az alkohollal, különösen a vörös címkés Johnny Walkert szerette kortyolgatni, de nem vetette meg a pezsgőt, a konyakot és a jó borokat sem. Indiai és Dél-afrikai szolgálata idején vált szokásává, hogy a különböző fertőző betegségek megelőzésére ivóvizéhez egy kis whiskyt kevert. „Kitartó szorgalommal megtanultam szeretni” – vallott erről az időszakról később. Élete nagy részében napi rendszerességgel hódolt az ivás szokásának, rendszerint étkezés előtt, alatt és után. A különböző földi hívságok doyenje mindazonáltal egybehangzó vélemények szerint nem volt alkoholista, bár ha épp részeg volt, arról általában egy-egy csattanós anekdota állít emléket.

Egy alkalommal Churchill részegen tartott beszédet a parlamentben, és mikor egy ellenzéki képviselőnő felháborodottan hangot adott ellenérzéseinek, ez a párbeszéd játszódott le közöttük:
– Uram, ön részeg!
– Asszonyom, ön ronda. De ami engem illet, az reggelre elmúlik.


Nicolas Sarkozy

A 2007-es G8-as csúcstalálkozó kétségtelenül legemlékezetesebb pillanata következik. Nicolas Sarkozy félórás késéssel érkezett, és miközben nevetését próbálta palástolni, elnézést kért, amiért ilyen „hosszúra nyúlt a találkozó Putyin úrral”. Nos, a kedélyes francia elnököt elnézve lehet, hogy nem csak buborékos ásványvizet ittak azon a találkozón.



Ján Slota

Íme ilyen, amikor a nacionalista politikusban a vérgőzösség egyszer csak borgőzösséggé szublimálódik. A nagyivó hírében álló szlovák politikus egyébként ez év májusában is botrányt okozott részegségével: egy rendőrnőt illetett minősíthetetlen szavakkal, amiért az – a szabályoknak egyébként teljesen megfelelően – nem engedte be a parlamentbe a politikus sofőrjét.


Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását