2024. május 15. - Zsófia, Szonja

KSH: Belyó Pál lesz az új elnök

Belyó Pált nevezi ki a Központi Statisztikai Hivatal elnöki posztjára a miniszterelnök 2009. november 26-ával.
2009. október 29. csütörtök 16:00 - HírExtra
A leendő elnök elmondta: nagy feladatok várnak a magyar statisztikai szolgálatra a következő időszakban. Így például a következő népszámlálás megszervezése, a különböző uniós adatszolgáltatások teljesítése, illetve a gazdasági-társadalmi változások statisztikában való nyomon követése.

Belyó aláhúzta: elnökként az lesz az elsődleges feladata, hogy a KSH a lehető legjobban végezze el ezeket a munkákat. A kormányszóvivői iroda közleménye szerint a közgazdász végzettségű Belyó Pál, a közgazdaságtudományok kandidátusa, az akkor a Központi Statisztikai Hivatal felügyelete alá tartozó ECOSTAT Gazdaságelemző és Informatikai Intézet igazgatójaként 1998-tól országosan és nemzetközileg is ismert gazdaságelemző és előrejelző műhelyt hozott létre.

Két éve a kormányzati szervezet-átalakítás keretében a Kopint-Datorg Rt. Kutatási Igazgatóságát és a korábbi Magyar Közigazgatási Intézet kutatói osztályát magába olvasztó - ECOSTAT Kormányzati Gazdaság- és Társadalom Stratégiai kutatóintézet főigazgatója. A közlemény szerint Belyó Pál, aki tulajdonosa a Káldor- és Fényes Elek díjnak, jelentős szerepet játszott a hazai gazdaság-stratégiai kutatások kereteinek megteremtésében.

A Fidesz szerint politikai kinevezett kerül a KSH élére. A párt közleménye szerint példátlan nyíltsággal folytatják a szocialisták azt a gyakorlatot, hogy kormányzásuk végóráiban haverokkal, számukra megbízható káderekkel töltik fel az állam működése szempontjából kulcsfontosságú független intézmények vezetését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását