2024. május 17. - Paszkál

Kánikula: a MÁV biztonsági sebességkorlátozást rendelt el

A hőség miatt csütörtök déltől jelentős sebességkorlátozást vezetett be a MÁV a vonatok biztonságos közlekedése érdekében - közölte Sigulinszki Tibor, a MÁV szóvivője az MTI-vel.
2009. július 23. csütörtök 12:55 - HírExtra
Déltől este 7 óráig a teljes vasúti közlekedésben vonatelmaradásokkal, jelentős késésekkel és csatlakozás-mulasztásokkal kell számolni. Az IC vonatok éjfélig pót- és helyjegy megváltása nélkül igénybe vehetők, az előre megváltott helyjegyeket kezelési költség levonása nélkül visszaváltják - tudatta a szóvivő.

A hőség miatt minden vonalon sebességkorlátozást léptettek életbe. Azokon a vonalakon, ahol 80 kilométer/óránál nagyobb sebességre van kiépítve a pálya, legfeljebb 80 kilométer/órával közlekedhet az összes vonat. A 80 és 40 kilométer/óra közötti pályasebességű vonalakon a pályára engedélyezett legnagyobb sebességet 20 kilométer/órával csökkenteni kell.

Este 7 óra után a vasúti szakemberek megkezdik a forgalom helyreállítását, de a teljes menetrend szerinti közlekedés várhatóan csak a holnap reggeli üzemkezdetre várható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását