2024. május 23. - Dezső

A kis tévé nagy légi zavarja

Nagy légi zavart okozott egy kis tévé Nagy-Britanniában: megszakította a kapcsolatot a repülőgépek pilótái és a lutoni repülőtér irányítótornya között.
2009. október 29. csütörtök 09:28 - HírExtra
A pilóták rendre panaszkodtak, az illetékesek meg nem tudták mire vélni a hibát. Két éven át tartott a rapszodikus probléma: hol jelentkezett, hol nem. Végül csak sikerült bemérniük az illetékeseknek a hullámhossz-interferencia forrását, amely egy családi ház volt. Az épület előtt várta egy mérnök a családfőt, aki először nagyon gyanúsnak találta a magyarázatot, hogy ugyan miért akar az idegen betérni hozzájuk. Miután megbizonyosodott, hogy nem betörővel van dolga, a szakember mérőműszerével eljutott egy 12 éves fiú szobájába, abban pedig egy tévéelerősítő berendezéshez.

A 35 centi képátlójú kistévé okozta a zavart, illetve annak 15 fontos - 4500 forintos - erősítője interferált a landoló gépek hullámhosszával.

A mérnök elkobozta a berendezést - adta hírül a Daily Telegraph című brit lap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását