2024. május 6. - Ivett, Frida

Elkerülhetők a nagy mobilinternet-számlák

Elkerülhetők a nagy összegű mobilinternet-számlák megfelelő körültekintéssel, így például az elérhető sávszélességről, és a forgalmi díjakról való tájékozódással - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH).
2009. október 28. szerda 17:36 - HírExtra
Az NHH azt javasolja a fogyasztóknak, hogy a mobilinternet bel- és külföldi használata előtt mindenképpen tájékozódjanak a mobiltelefon előfizetéséhez járó alap adatcsomag forgalmi díjairól, a saját internetezési szokásaikhoz illeszkedő mobilinternet-díjcsomagokról, az igénybevétel leggyakoribb helyszíneinek lefedettségi adatairól, valamint az elérhető sávszélességről.

Pozitívum az a szolgáltatók által mára kidolgozott gyakorlat, miszerint a mobilinternet-csomagba foglalt keret elérése után a korábban fizetendő túllépési díj helyett az elérhető sávszélességet korlátozzák - idézi a közlemény Takács Pétert, a hírközlési fogyasztói jogok képviselőjét.

A szakember figyelmeztet arra, hogy tudatosság nélkül akár ezerszer magasabb díjat is fizethetnek azok, akik mobilinternet-előfizetés helyett a mobiltelefon-előfizetéshez tartozó alap adatcsomagokat használják. Ezért ha a felhasználó mobilinternet-szolgáltatást szeretne igénybe venni, a felhasználási szokásai alapján mérlegelje, hogy a mobiltelefon előfizetéséhez tartozó internetszolgáltatást, vagy az erre a célra kialakított mobilinternet-csomagot választja-e, ugyanis a két szolgáltatás között óriási árazási különbség van.

Az NHH megemlíti azt a gyakorlatot is, hogy a mobilszolgáltatók, többnyire a hűség ellentételezéseként, pár hónapig ingyen vagy kedvezményes áron mobilinternet-csomagot adnak. A kedvezményes időszakot azonban - amennyiben a fogyasztó nem mondja le időben az "ajándékba" kapott szolgáltatást - automatikusan fizetős időszak követi.

Figyelni kell a külföldi mobilinternet használatnál is, mivel az még mindig jóval drágább a belföldinél. Ezért használat előtt érdemes tájékozódni a külföldi tarifákról és a kedvezményes külföldi díjcsomagokról - hangsúlyozza az NHH.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását