2024. május 2. - Zsigmond

Egészségházat avattak

Egészségházat avattak szerdán a Komárom-Esztergom megyei Kocson, a felújított épületben a háziorvosok, a fogorvos, a védőnői szolgálat és több szakrendelés kap helyet.
2009. október 28. szerda 17:31 - HírExtra
A létesítmény korszerűsítésére mintegy 21 millió forint pályázati támogatást kapott a település, a 2,5 milliós önerő mellé - mondta Bódis Jánosné (független) polgármester az eseményen az MTI-nek.

Az egészségház helyén korábban egy 1970-es években épült orvosi rendelő működött, amelyben az elmúlt 15-20 évben sem építészeti, sem gyógyászati fejlesztés nem történt. A felújítás során energiatakarékossá tették az épületet, új műszereket szereztek be és fejlesztették az orvosok számítógépes hátterét.

Alapellátás fejlesztésére és egészségházak kialakítására négy pályázó kapott támogatást Komárom-Esztergom megyében, összesen 76 millió forint értékben: Kocson kívül Epöl, Héreg és Piliscsév önkormányzata. A pályázatok segítségével a közép-dunántúli régióban 21 orvosi rendelő újulhat meg, félmilliárd forintos ráfordítással - tájékoztatta az MTI-t a régió fejlesztési ügynöksége.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását