2024. április 20. - Tivadar

Nehogy lemaradjon róla!

Csak néhány nap maradt az érdeklődőknek, hogy megnézzék a Ferenczi és Tsai Galéria kétnapos, október 28-29-i árverésének kiállítási anyagát.
2009. október 25. vasárnap 16:00 - HírExtra
Az aukció első napján 173 tételnyi bútort és lámpát, míg a másodikon 114 festményt és grafikát árvereznek.

A kínálat többnyire 20. századi bútorokból, század eleji és a 60-as, 80-as évek retró darabjaiból áll. Néhány míves tárgy, Breuer Marcell asztalkája, Kozma Lajos lerakó asztala, vagy Josef Hoffmann, a Wiener Werkstätte jegyében fogant virágállványa, százezer forint alatti árával biztos vételnek látszik. Vannak drágább, és szintén jeles tervezőktől való darabok, mint például az olasz Joe Colombo foteljei 380 ezer, az első funkcionális bútort gyártó hazai cég, a Lingiel Bútorgyár 1930-as Bauhaus szekrénye 280 ezer, míg a bécsi Adolf Loos hatoszlopos mahagóni dohányzó asztalkája, restaurálva 150 ezer forintról indul.

Lámpák, csillárok, asztali lámpák, falikarok közül is lehet válogatni. Egy 1910 körüli bécsi szecessziós állólámpa réz borítással 80 forintot kóstál, a Herpó Pál tervezte magyar alumínium állólámpa pár, műszakilag teljesen felújítva, 140 ezer forintért várja vevőjét.
Viszonylag kevesebb festmény és grafika kerül most kalapács alá. Nem egy közülük visszaköszön a galéria korábbi árveréseiről.

A magasabbra árazott művek között olyan nevekkel találkozhatunk, mint Orosz János, Gyarmathy Tihamér, Gerzson Pál, Csurka Eszter vagy Moizer Zsuzsa.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását