2024. május 18. - Erik, Alexandra

Több ezer ember a Jobbik rendezvényén

Tudósítónk szerint a Jobbik 1956-os megemlékezésén az Erzsébet téren több ezer ember gyűlt össze. A tömeg és az elkerítések következményeként az Andrássy út, Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződésében rendőrök irányítják a forgalmat.
2009. október 23. péntek 15:59 - HírExtra
A rendezvényen a forradalom hősei mellett megemlékeztek a 2006-os utcai tüntetések áldozatairól. Elhangzott a Himnusz, több vers és korabeli beszéd is, majd szónokok váltották egymást. Balczó Zoltán kiemelte, hogy a "szebb jövő" még nem jött el, de a lehetőségek kiszélesedtek. Szóba került Barroso is, akit a pénzügyi globalizmus és az erőszakos összeurópaiasítás miatt szidtak. Kifejtette, hogy a Jobbik is egységes Európát szeretne, de nemzeti önrendelkezéssel.

Szóba került az IMF kölcsön, és annak megszavazása kapcsán a Fidesz is. Leszögezték, hogy nem látszatváltozást, hanem igazi megújulást akarnak 2010-ben.

Murányi Levente a saját '56-os emlékeiről beszélt, beleszőve a mai szovjet örökséget is.

Elhangzott továbbá az is, hogy az igazi rendszerváltást a Jobbik fogja véghez vinni. Bejelentették, hogy már a holnapi napon öt európai párttal fognak közös együttműködési nyilatkozatot aláírni. Felszólalt  Mark Adamson, a svéd nemzeti demokraták elnöke is, aki a szabad nemzetek független szabad államainak vízióját tárta hallgatói elé.

Több külföldi radikális politikus is szót kapott még, köztük Claudio Pitti az olasz nacionalisták vezére, aki elmondta, hogy a szabadságnak két fia van: a bátorság és az erő. Mindkettő megszületett 1956-ban. Runo Goldwis a francia nacionalisták színeiben méltatta a magyar forradalom jelentőségét, és kitért a globalizmus térnyerése és az erkölcs eltűnésének problémáira is.

"Jogunk és kötelességünk patriótának lenni, Magyarország nem tűnhet el" és harsogott a "Nem, Nem, Soha" rigmusa, majd a tömeg Budaházy György nevét skandálta.

Morvay Kriszina is a forradalom méltatásával indított, majd áttért a 2006-os eseményekre, mondván, hogy akkor ugyan kilőttek pár szemet a rendőrök, de sok embernek fel is nyitották a szemét. Véleménye szerint ekkor erősödött meg a nemzeti ellenállás és ez űzte el az SZDSZ-t is, de az MSZP-nek is távoznia kell. A Jobbik nemzeti önrendelkezést , radikális változásokat és emberközpontú politikát akar-mondta még Morvay.

Morvayt Vona Gábor váltja az emelvényen. A tömeg mindjárt, mint leendő miniszterelnököt köszönti. Röviden vázolja a Jobbik történetét, majd hadat üzen az MSZP után a Fidesznek is, és kijelenti, hogy nemsokára a Jobbik lesz Magyarország legerősebb pártja.

Vona bejelentette, hogy bevásárlóközpont nyílik majd Turul néven, mert a multik szennye elárasztja z országot, a hazai érték pedig elvész. Felhozta továbbá a cigánybűnözés és a csendőrség felállításának kérdését, illetve az önfenntartó börtönök működtetésének a lehetőségét.

A gazdsági válság magyar részét a Jobbik hivatott megoldani, mert -mint mondta - a magyarság szellemét sikerült kiszabadítaniuk az ibolyás, madaras, szegfűs, narancsos palackból, eltűnt a kisebb rossz.

A rendezvény zárásaként elhangzott a Székely Himnusz, a tömegből sokan a Parlament felé vették útjukat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását