2024. április 27. - Zita

Kutatások: eredményes a népszavazás, az igenek vannak elsöprő többségben

A Szonda Ipsos és a Medián az elmúlt napokban 50-51 százalékos részvételi hajlandóságot mért; mindkét közvélemény-kutató szerint a választásra jogosultak körülbelül negyven százaléka mondott igent a három kérdésre. Az intézetek a vasárnapi urnazárás után,
2008. március 9. vasárnap 19:17 - Hírextra

A Szonda Ipsos szombati mérése 50 százalékos részvételi szándékot vetített előre. A közszolgálati televízió megbízásából készített felmérés szerint a kórházi napidíjra vonatkozó kérdésre a választásra jogosult állampolgárok 43 százaléka mondott igent, 8 százaléka nemet. A vizitdíj esetében ez az arány 44-7 százalék volt. A tandíjjal kapcsolatban a megkérdezettek 42 százaléka mondott igent, 9 százaléka nemet.

A Medián - március 6-7-8-án készített - felmérésekor a megkérdezettek 49 százaléka nyilatkozott úgy, hogy elmegy vasárnap szavazni. A felmérésben a kórházi napidíj esetén 41 százalék mondott igent, 9 nemet. A vizitdíjra vonatkozó kérdés esetén ez az arány 40-10 százalék. A tandíjról szóló kérdésre a megkérdezettek 39 százalék válaszolt igennel, 11 százalék nemmel.

A Medián 1200 ember személyes megkérdezésével készítette felmérését.

A Medián elemzésében rámutatott: a sokak várakozásánál magasabb részvétel valószínűleg a Fidesz véghajrájának tulajdonítható, az utolsó napokban ugyanis drámai mértékben megugrott a "biztosan" résztvevők és igennel szavazók aránya.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását