2024. április 20. - Tivadar

Géppisztolyos járőrök a fővárosban

Géppisztollyal felszerelt rendőri egységek kezdtek járőrözésbe kísérleti jelleggel London azon negyedeiben, amelyekben az utóbbi időben erősen nőtt a lőfegyverrel elkövetett bűncselekmények száma.
2009. október 23. péntek 15:53 - HírExtra
A Heckler & Koch típusú automata fegyverekkel és Glock 17 mintájú pisztolyokkal felszerelt járőrök egyelőre három, meglehetősen rossz hírű kerületben, Tottenhamben, Brixtonban és Haringey-ben tűntek fel, de november második hetétől rendszeressé válnak több helyen is. Londonban, ahol az utcai rendőrjárőr hagyományosan fegyvertelen, most fordul elő első ízben, hogy állandó jelleggel fegyveres járőrök vannak jelen közterületen.

Az egységeket a Scotland Yard különleges feladatokra kiképzett kommandós egysége, a CO19 tagjaiból állítják össze. Ez a hírhedt alakulat eddig csak akkor volt látható, ha valahol fegyverrel elkövetett súlyos bűncselekmény történt.

A CO19 állandósuló járőrözését a londoni rendőrség azzal indokolja, hogy meredeken emelkedik az ilyen bűncselekmények száma: csak a szeptemberrel zárult fél évben 1736 fegyveres bűntényt követtek el Londonban, 252-vel többet, mint a tavalyi azonos időszakban.

Derek Carroll felügyelő, az egység parancsnoka a The Sun - a legnagyobb brit bulvárlap - pénteki idézete szerint elmondta: London egyes lakókörzeteit fiatalokból, gyakran alig 14 éves gyerekekből álló fegyveres bandák uralják. A rendőrtiszt szerint ezek a bandák "robusztus" fellépésre számíthatnak a CO19 járőrei részéről.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását