2024. április 25. - Márk

Tarlóst "saját pártja leváltotta"

Az MSZP szerint Tarlós Istvánt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjét "saját pártja leváltotta", hiszen egy ideje országos politikus nyilatkoznak a budapesti frakcióvezető helyett - mondta Nyakó István, a MSZP szóvivője vasárnap az MTI-nek.
2009. október 18. vasárnap 19:25 - HírExtra
A szocialista politikus szerint ennek az "eltávolításnak" az az oka, hogy Tarlós István együttműködött az SZDSZ-szel és Demszky Gábor főpolgármesterrel, így szavazták le ugyanis azokat az MSZP-s kezdeményezéseket a fővárosi közgyűlésben, amelyek többi között a fővárosi cégek üzleti ügyeinek átláthatóságát célozták volna. A fővárosi ellenzéki politikus másik "bűne" - mondta Nyakó -, hogy támogatta volna a liberális főpolgármestert az MSZP koalícióból való távozása után. "Lehet, hogy szóba kerültek pozíciók is, ezt nem tudhatjuk" - jegyezte meg a szocialista párt szóvivője.

Úgy fogalmazott: "Ezért van az, hogy egy országos politikus, nevezetesen egy miskolci politikus (Répássy) kívánja megmondani, hogy Budapesten a budapestieknek mi a legfőbb vágya", hozzátéve, a fővárosiak ezt nem Répássy Róberttől várják.

Nyakó István úgy vélte, Tarlós Istvánt is meg kellene hallgatni, hátha az elmúlt napokban "rádöbbent", milyen pártban politizál, vagy rájött arra, hogy mégis érdemes azokat a szocialista javaslatokat támogatni, amelyek az átláthatóságot szorgalmazzák fővárosi ügyekben.

Azzal kapcsolatban, hogy Fidesz már hétfőn szavazna arról a törvénymódosításról, amely lehetővé tenné a közgyűlés feloszlatását, Nyakó István úgy fogalmazott: nem kell ebbe nagy munkát fektetni. Mint mondta, nem aszerint változtatnak a törvényeken, ahogy a Fidesznek éppen jó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását