2024. május 18. - Erik, Alexandra

Animációs koncert dvd az Alma együttestől

Mars a buliba!címmel jelenik meg hamarosan az országszerte óriási népszerűségnek örvendő gyerekzenekar, az Alma animációs koncert dvd-je.
2009. október 17. szombat 14:20 - HírExtra
A zenekar több gyerekkoncert hang- és képanyagát rögzítette, majd stúdiókörülmények között, egy greenbox előtt is felvették a zenekart, és animációs hátteret rajzoltak mögéjük.
"Sokan kérték tőlünk, hogy végre készítsünk egy koncert dvd-t. Ehhez keresgéltük a helyszíneket, de valahogy egyiket sem találtuk ideálisnak; vagy a világítás nem volt megfelelő vagy más probléma volt. Ekkor kiáltottam fel kétségbeesetten, hogy úgy látszik, nem itt a Földön, hanem a világűrben fogunk koncerthelyszínt találni, és így ugrott be a Mars. A vörös bolygó valóban ideális számunkra, hiszen kedvünkre repkedhettünk, bejöhettek ufózenészek, gyerekek a Földről, és csak a fantázia szabhatott határt" - mesélt a dvd megszületésének hátteréről Buda Gábor.

A megálmodott ötletből az a négytagú székesfehérvári csapat készítette el az 50 perces animációs koncertfilmet, amelyik az Alma zenekar előző három videóklipjéért (Helikoffer, Szuperkukák, Minimax dal) is felelős volt.

"A gyerekek nagyon szeretik az élő zenét, de nincs elég türelmük ahhoz, hogy egy szokványos koncert dvd-t végignézzenek. Szükség volt arra, hogy olyan szórakoztató képi és látványvilágot teremtsünk, folyamatos történésekkel, ami odaszögezi a gyerekeket a képernyő elé" - jegyezte meg az énekes.

Az űrbeli Alma-előadást egy koncertmester fogja össze, akinek van egy apró repülő csészealja és minden dal előtt előad egy felvezető költeményt.

A korongon az Alma együttes három tagja (Buda Gábor énekes, gitáros, Maroevich Zsolt brácsás, Szabó Tibor gitáros), valamint az állandó vendégszereplő, a mindenféle fúvós hangszeren játszó Székely Zoltán mellett közreműködik Rostás Regina énekesnő, Berkesi Sándor héthúros basszusgitáron, Kovács Norbert dobon, Takács Márton pedig ütőhangszereken.

A rögzített koncertdalok mellett a zenekar néhány számot a jobb megszólalás érdekében egy lakásban játszott fel. Szerepel a dvd-n Bródy János is, akinek dalai előtt az Alma együttes korábban egy egész lemezzel tisztelgett.

"Bródy a Micimackó című dalát énekelte fel nekünk, ami különleges alkalom volt, hiszen ezt mindenki Halász Judit előadásában ismeri" - mondta erről Buda Gábor.
A dvd-n a 14 éve alakult Alma zenekar 14 ismert dala, gyerekslágere hallható, köztük természetesen az Alma dal, a Ma van a szülinapom, a Nád a házam teteje, a Fűszerbatyu, a Cipósütő mondóka vagy a Vakondok, valamennyi teljesen újszerű hangszerelésben. A produkció a szimpla dvd-n kívül dvd+cd formátumban is elérhető lesz.

Az Alma zenekar folyamatosan járja az országot és mindenütt teltházas koncerteket ad a gyerekek és szüleik előtt. "A gyerekek lelkesedése, a közönség óriási erőt ad nekünk. Sokszor vagyunk fáradtak, de ezt a szeretetet minden nap megtapasztalni nagy felhajtóerő egy zenekar számára" - fogalmazott az énekes.

Terveik között szerepel, hogy jövő tavasszal Bartos Erika új mesekönyvének mellékleteként kiadnak egy cd-t, és várhatóan 2010 őszén jelentkeznek friss stúdióalbummal, amelynek Tündérföldön lesz a címe, és az általuk korábban meghirdetett altatódalíró-verseny legjobb munkái szerepelnek majd rajta megzenésítve. Emellett - szintén Bartos Erika munkájából - Bogyó és Babóca címmel készül egy televíziós gyermekrajzfilm-sorozat, amelyhez az Alma zenekar készíti a kísérőzenét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását