2024. április 26. - Ervin

A térség legfejlettebb papírgyára Dunaújvárosban

Bajnai Gordon miniszterelnök és Thomas Prinzhorn tulajdonos indította el jelképesen Közép-Kelet-Európa legkorszerűbb papírgyártó gépét, és avatta fel az 50 milliárd forintos költséggel megvalósult papírgyárat pénteken Dunaújvárosban.
2009. október 16. péntek 19:31 - HírExtra
A beruházáshoz 3,5 milliárd forint támogatással járult hozzá az állam. Az osztrák Prinzhorn csoporthoz tartozó Hamburger Hungária Kft. papírgyára közvetlenül 280, közvetve pedig 500-600 embernek ad munkát. A papírgép 7,8 méter szélességben nagyjából 80 kilométer/óra gyártási sebességgel évi csaknem 400 ezer tonna könnyű grammsúlyú fedő- és hullámközépréteg papírt gyárt kizárólag hulladékpapír felhasználásával.

"Egy ilyen beruházás befektetés a jövőnkbe. Nem egyszerűen csak üzleti vállalkozás, reményeink szerint nemcsak profitot generál a befektetőnek, s munkahelyeket teremt, hanem a jövő iránti felelősségről is szól" - hangsúlyozta Bajnai Gordon.

A miniszterelnök úgy vélte: a mindenkori kormány dolga, hogy a vállalkozásokhoz stabil gazdasági alapot, kiszámítható feltételeket teremtsen és támogatásokat nyújtson.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását