2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Összefogás kell a pénzügyi válság miatt

Gyurcsány Ferenc szerint a pénzügyi válság egyre kiterjedtebb, mára elérte Magyarországot is, és ebben a helyzetben a magyar emberek érdekeinek védelmében össze kell fognia a jegybanknak, a munkaadóknak, a munkavállalóknak, a törvényhozásnak, valamint a k
2008. október 10. péntek 14:03 - Hírextra
A kormányfő kiemelte: általános idegesség, bizonytalanság uralja a világ tőzsdéit, a legfontosabb pénzügyi központok indexe Délkelet-Ázsiától Európáig rohamosan csökken, ezen a héten a részvények az értékük ötödét elveszítették.

Hozzátette: a pénzügyi válság egyre kiterjedtebb, és mára elérte Magyarországot is.
Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta, hogy a betétesek az állam által vállalt garancia miatt teljes biztonságban vannak, nem kell aggódniuk. A részvénytulajdonosok azonban - mint mondta - nagy veszteségeket könyvelnek el.

Az a feladatunk, hogy minden eszközzel korlátozzuk a pénzügyi válság károkozását Magyarországon - jelentette ki a miniszterelnök, aki szerint a legfontosabb szereplőknek, a jegybanknak, a munkaadóknak, a munkavállalóknak, a törvényhozásnak és a kormánynak ilyen helyzetben egyetértésre kell jutni a teendőkről, és együtt kell működni egymással.

Ha meg kell védenünk a magyar emberek érdekeit, és ez az a helyzet, akkor széles összefogásra van szükség, és ne féljünk kimondani, hogy nemzeti egyetértésre, összefogásra kell jutni - hangoztatta.
Gyurcsány Ferenc beszélt arról, hogy pénteken délután konzultál a kormány tagjaival, valamint a szocialista frakció vezetésével. Ezután Simor Andrással, a jegybank elnökével közösen arról kívánnak megbeszélést folytatni a parlamenti pártok frakcióvezetőivel, hogy mit kell tennie közösen a törvényhozásnak, a kormánynak és a jegybanknak a nemzeti érdekek védelmében.

Megjegyezte: ilyen helyzetben a pártpolitikai szempontok a legkevésbé sem fontosak, a pártok közötti küzdelem másodlagossá válik.

"Újra kell gombolni a 2009-es kabátot, mert új helyzet van, amelyben az elmúlt hónapokban, években megfogalmazott szándékok, illetve eszközök nem alkalmasak arra, hogy választ adjanak a kihívásokra" - közölte a miniszterelnök az MTI-vel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását