2024. május 2. - Zsigmond

Castro üdvözölte Obama Nobel-díját

Fidel Castro szerint "pozitív döntés" volt Barack Obamának ítélni az idei Nobel-békedíjat.
2009. október 11. vasárnap 07:12 - HírExtra
"Nem mindig értek egyet ennek az intézménynek (a norvég Nobel-békedíj Bizottságnak) az álláspontjával, de ezúttal elismerem, hogy pozitív döntést hoztak. Ez kárpótolja Obamát azért a kudarcért, amelyet a minap Koppenhágában élt át azzal, hogy végül nem Chicago, hanem Rio de Janeiro kapta meg a 2016-os olimpia megrendezési jogát" - írta Castro a cubadebate.cu honlapon szombaton közzétett jegyzetében.

"Többen úgy vélik, hogy Obama még nem érdemelne ilyen rangos díjat. Mi azt szeretnénk, ha ez a döntés nem egyszerűen egy amerikai elnök kitüntetése lenne, hanem annak a népirtó politikának a bírálata, amelyet számos korábbi amerikai elnök folytatott" - fogalmazott a kubai vezető, aki 2006-ban betegsége miatt átadta az elnökséget öccsének, Raúlnak, ám azóta is befolyásos szerepet játszik a szigetország vezetésében.

Obama januári hivatalba lépése után javulni kezdett az Egyesült Államok és Kuba évtizedek óta fagyos viszonya: eltörölték például a kubai születésű amerikaiak szigetországi utazásaira, illetve a pénzküldésre vonatkozó korlátozásokat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását