2024. április 29. - Péter

MSZP: rendkívüli párttanács

Mára összehívta a rendkívüli párttanácsot az MSZP budapesti elnöke; az országgyűlési választási területi listával és a fővárosi vezetéssel kapcsolatos kezdeményezéseket vitatják meg.
2009. október 6. kedd 08:41 - HírExtra
Burány Sándor az MTI-nek elmondta: ő maga hívta össze a párttanács ülését, amelyen várhatóan napirendre kerülnek a párt fővárosi listájával, illetve egy esetleges budapesti tisztújítással kapcsolatos kérdések. A napirendi pontokról a közvetlenül a párttanács előtt ülésező fővárosi elnökség dönt.

Az MTI úgy tudja, a központi alapszervezet - amelyben azok a budapesti párttagok vannak, akik nem a lakóhelyük szerinti pártszervezetben akarnak politizálni - 17 tagja kezdeményezte a hónapokkal ezelőtt véglegesített és elfogadott fővárosi választási lista újragondolását.

Farkas Péter XVII. kerületi elnökségi tag pedig aláírásgyűjtésbe kezdett annak érdekében, hogy Burány Sándor és Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes azonnali hatállyal mondjanak le budapesti párttisztségeikről és fővárosi önkormányzati tisztségeikről, és november közepéig hívják össze a budapesti küldöttértekezletet.

Az MTI úgy értesült, hogy több főváros alapszervezeti tag elégedetlen Burány Sándorral és Hagyó Miklóssal a BKV-s botrányok miatt, de szervezetten eddig nem léptek fel a leváltásuk érdekében. Korábban a párt választmányának egyik ülésén is megfogalmazódott kezdeményezés, hogy a két vezető ellen indítsanak vizsgálatot, de végül az etikai bizottságoz nem fordult senki hivatalosan.

Az MTI információi szerint az októberi rendes párttanácsi ülésen elindulhat a főpolgármester-jelölési folyamat, amely november közepére, végére várhatóan le is zárul.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását