2024. április 25. - Márk

A jegy árából lehet pizzát enni - a BKV támogatása nélkül?

Egy pizzéria úgy gondolta, hogy segít valamennyit a BKV rongyosra kopott renoméján - közben magának is csinál némi hírverést - és a jegyárakat pizzapénzre váltja. A terv egy része ott bukott meg, hogy szólt a BKV-nak.
2009. október 6. kedd 08:01 - Pásztor Balázs

Ám az is kifénylett a válaszból, hogy a BKV némi ellenérzéssel, de kész a kooperálásra: „A beérkezett anyag társaságunk számára a leírt formában nem mindenben előnyös. Amennyiben a mi reklámfelületeinket is igénybe akarnák venni, az akár több millió forintnyi összeg is lehet, melynek az ellenszolgáltatása első olvasatra nem látszik. Nem világos számunkra az anyagból, hogyan érvényes az akció a bérletesekre. Csak a jeggyel utazók promotálása kizárná a bérlettel utazókat, ami nem célunk, hiszen az ő lojalitásukra nagy szükség van, tehát mindenképpen meg kell találni annak módját, hogy a bérleteseket is bevonhassuk az akcióba. Pl. minden hónapban az adott időpontban érvényes bérletet mutassák be stb. Ezek elméleti dolgok ebben a pillanatban, hiszen meg kell nézni, van-e és milyen adóvonzata stb.”

A dolog különösen pikáns része az, hogy Pásztor Erzsébet egy, a pizzázó ötlethez hasonló saját akcióval próbálta már növelni a BKV-bizalmi indexét - amiről akkor be is számoltunk.

A sorozatos megkeresések tagadását Stern Péter, a Pizza Oscar marketingese egyszerűen hazugságnak nevezete - amit az általuk rendelkezésünkre bocsátott híváslista, és az email-rendszer is tanúsít. Stern azt is elmondta, ma délelőtt felhívta egy nagyon kedves BKV-s hölgy, aki bár nevét nem árulta el, de úgy nyilatkozott, hogy számukra „nagyon előnyös az üzlet, és nem érti” hogy miért is nem válaszoltak a megkeresésre.

----- Original Message -----
From: Stern Péter
To: demjen.aniko@bkv.hu
Sent: Tuesday, September 01, 2009 9:26 AM
Subject: együttműködési javaslat
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tisztelt Demjén Anikó!

Következmények

Az elképzelés végül is félsikerrel zárult: az akció október ötödikén elindult - a BKV támogatása nélkül. Vagyis a pizzázóban elhasznált jegy beadásával, vagy bérletfelmutatással 300 forint kedvezménnyel lehet étkezni. Sőt, a szervezők az álomút-akciót is bedobták a pakliba.

A BKV sem biztos, hogy „kiszáll” a ügyletből, hisz levelüket így zárják: „Mindenesetre nem vagyunk semmi rossznak elrontói és készek vagyunk elkezdeni az együttműködési tárgyalásokat korrekt módon, bár azt sem bánnánk, ha tőlük kapnánk meg a kidolgozott ajánlatot. Mivel mi az utasok érdekeit tartjuk elsősorban szem előtt, ha az ő számukra ez az akció előnyös lehet, igyekszünk megkeresni a megoldást a kooperációra.”

Jó kérdés viszont az, hogy egy kvázi önkormányzati tulajdonú cégnek lehet-e egy adott pizzázót - vagy akár étteremláncot - támogatni, még ha csak reklámmal is. A válasz a gyakorlatban egyszerű: az egész egy kis átdolgozással a BKV számára egy roppant előnyös reklám-szerződéssé lép elő, amit viszont eddig is kötögtett - igaz akkor adóforintokból, és nem ingyen. Igaz, még előnyösebb lenne a BKV számára, még néhány éttermet bevonni az akcióba.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását