2024. március 29. - Auguszta

Cigányfeszkó - kicsit másképp

Szirákon rendezik meg az I. Nemzetközi Cigányfesztivált október 10-én, a Nógrád megyei településen hagyományteremtő szándékkal szervezett fesztivál jótékonysági rendezvény is lesz egyben.
2009. október 4. vasárnap 13:56 - HírExtra
Az eseményt szervező Szuverén Máltai Lovagrend hagyományt szeretne teremteni Magyarországon a kisebbségi fesztivállal, amelynek színvonalát a rangos előadóművészekből álló fellépő gárda is jelzi - mondta az MTI-nek Király Katalin, az eseménynek otthont adó Hotel Kastély vezetője.

Fellép a fesztiválon többek között Bangó Margit, Korda György és Balázs Klári, Bódi Guszti és Margó, Liszter Sándor és a Vadrózsák, Benke Laci bácsi, Choli-Daróczi József vagy Szakcsi Lakatos Béla.

Az esemény fővédnökei Mága Zoltán hegedűművész, a máltai lovagrend tagja, és Pataki Attila előadóművész, akik a program létrejöttének támogatásában és lebonyolításában is komoly szerepet vállaltak.

Király Katalin elmondta: a fesztivál célja elsősorban a cigány kultúra bemutatása, ismertebbé tétele, a hagyományok megőrzése, megismertetése. Főzőversenyt és roma szépségversenyt is tartanak Szirákon.

A főzőversenyen elkészült étkeket éppúgy szétosztják majd, mint 40 tonna gyümölcsöt, két kilós csomagokban.

Szlovák, lengyel, román és szerb nemzetiségű vendégeket és fellépőket is várnak a sziráki fesztiválra, amelyen több ezer ember részvételére számítanak a szervezők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását