2024. május 4. - Mónika, Flórián

Baja lemond

Baja Ferenc szerint elfogadható Gyurcsány Ferenc pártelnök azon igénye, hogy az MSZP-hez kötődő civil holdudvar újjáépítését főállású szakpolitikus szervezze meg, ezért lemond a Táncsics Alapítvány kuratóriumi elnöki posztjáról.
2008. április 28. hétfő 20:02 - Hírextra

A szocialista politikus erről hétfőn nyilatkozott az MTI-nek, megerősítve a távirati iroda korábbi információját arról, hogy az alapítvány irányítását Lamperth Mónika veheti át.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-pártelnök hétfőn jelentette be, hogy Lamperth Mónika lemond szociális miniszteri posztjáról és átveszi az MSZP operatív, szervezeti irányításért viselt fő felelősséget.

Baja Ferenc az MTI-nek elmondta: miután lemond posztjáról, a párt és a frakció jelölhet új kuratóriumi elnököt.

Kitért arra: továbbra is a közigazgatási informatikáért felelős kormánybiztosként dolgozik.
A parlament 2003 júniusában fogadta el a pártalapítványokról szóló törvényt, ezt követően alapította meg az MSZP a Táncsics Mihály alapítványt. Az alapítvány évente több mint 500 millió forint költségvetési támogatásból gazdálkodik.

Fő tevékenysége - az alapítvány internetes oldala szerint - politikai, oktatási, képzési, tudományos kutató és ismeretterjesztő tevékenység, amelyekkel az MSZP működését segíti. Az alapítvány működteti a kapcsolat.hu portált is.

A kuratórium elnöke állandó meghívottja az MSZP elnökségi üléseinek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását