2024. május 6. - Ivett, Frida

KDNP: a kormány elhanyagolja a Citadellát

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint a kormánynak nincs koncepciója a Citadella hasznosítására, nem láthatók fejlesztések, melyek korhű felújításra utalnának, vagy a kulturális, turisztikai vonzerő növelését eredményezhetnék.
2009. október 1. csütörtök 17:38 - HírExtra
A kereszténydemokrata politikus felidézte, hogy hétfőn arról kérdezte a pénzügyminisztert a parlamentben, van-e érvényes használati vagyonkezelői szerződés a Citadellára, illetve mekkora bevétel származik a bérbeadásból. A tárca vezetője felvetésének arra a részére azonban nem adott pontos választ, hogy minden használt területre van-e aláírt és ellenjegyzett megállapodás.

Az utóbbi hónapokban a lakók és a német nagykövetség is észlelhette, hogy igencsak zajos szórakozóhely működött a Citadellán. A német nagykövetség szóbeli jegyzékben tiltakozott a magyar Külügyminisztériumnál, hogy tegyen valamit; ha már az ott lakó emberek hangja nem hallatszott el odáig, talán a német nagykövetségé megteszi - mondta a politikus.
Rétvári Bence kitért arra is, hogy a pavilon működési ideje alatt 100-110 lakossági bejelentés érkezett a rendőrkapitányságra, 25 pedig a polgármesteri hivatalhoz.

A szakpolitikus úgy látja, szimpla hanyagsággal már nem magyarázható, hogy az állami vagyonkezelő miért nem hajtotta be az elmúlt években felhalmozódott 104 millió forint bérleti díj tartozást.

Ilyen mértékű elmaradás már felmondási ok az általános szerződési gyakorlat szerint, ugyanakkor ezzel a jogával nem élt a vagyonkezelő - mondta.

Rétvári Bence szerint nem láthatóak fejlesztések a Citadellánál, melyek a korhű felújításra utalnának, vagy a kulturális, turisztikai vonzerő növelését eredményezhetnék. Hozzátette: korábbi írásbeli kérdésére válaszként Hiller István kulturális miniszter pedig elismerte, hogy nincs koncepciója a kormánynak a Citadella hasznosítására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását